WinLas-versioner och releaseinformation har flyttats till våra Kundsidor. Klicka här.

En liten resumé av våren

En tillbakablick på våren med WinLas
Picture of Victoria Ronge

Victoria Ronge

Victoria skriver om allt från historia till framtidsvisioner & aktuella nyheter om vad som händer på WinLas.

Plötsligt är sommaren här och med det följer att det är dags att se tillbaka på vad våren haft att erbjuda. På WinLas jobbar vi just nu mycket med två parallella världar: nu och sedan. Vi har jobbat på att förstå och sätta oss in i alla förändringar som kommer med nya LAS som träder i kraft 30 juni i år och blir verksam 1 oktober. Programmen behöver anpassas, övergångsperioden mellan olika regelverk hanteras.  

Samtidigt som vi skruvar och jobbar med detta i befintlig produkt, så har vi också börjat glänta på vad som kommer sedan. För er som har vår webbmodul så har ni fått en försmak på hur form och färg kommer se ut i den nya plattformen i och med släppet av WinLas Webb 3.0 under mars. Nya HR Anställningsavtal börjar också falla på sin plats och vi ser fram emot att paketera ihop den modulen under hösten. Vi har också workshopat fram ny funktionalitet och flöden för en helt ny molnbaserad plattform för LAS och personaldata/Core. Den ska vi också börja koda på i augusti. Frågor som samexistens, mikroservicar och cloud har samsats med frågor kring huruvida varsel ska heta varsel, eller om det faktiskt bör kallas för besked. Ju närmare vi kommer en prototyp ser vi fram emot att inkludera er kunder i arbetet – allt för att vi vill få fram en så lättanvänd och funktionell produkt som möjligt som gör allt ert arbete med att hålla koll på ”den besvärliga LAS:en” till en räkmacka.  

“Frågor som samexistens, mikroservicar och cloud har samsats med frågor kring huruvida varsel ska heta varsel, eller om det faktiskt bör kallas för besked.”

En sådan här resa sker givetvis inte av sig själv. Därför har vi också jobbat på att förstärka vårt team och ta in mer personal. Vi har bland annat fått tillskott inom testning och kvalitetssäkring under våren och i augusti börjar ett antal utvecklare och en tekniker.  

Från och med mitten av augusti kommer vi också ha möjligheten att erbjuda kompetens inom arbetsrättsliga frågor relaterat till våra produkter när arbetsrättsjuristen Eric Hietala börjar hos oss. Vi har haft ett långvarigt samarbete med Eric, men det är först nu som vi fördjupar detta med en anställning. Eric kommer hålla i kortare webbinarium som fokuserar på delområden inom arbetsrätten. Han kommer även att kunna ta rådgivningsuppdrag. För att anmäla intresse för juridisk rådgivning läggs en beställning i vårt ärendehanteringssystem.

Vi tackar kunder, leverantörer och samarbetspartners för en innehållsrik vår och ser efter en skön sommarpaus fram emot nya utmaningar och roliga projekt till hösten.

Trevlig sommar!