Kunddag Stockholm

WinLas välkomnar härmed alla kunder till WinLas Kunddag i Stockholm 2020.

Under denna dag kommer ni få ta del av ett fullmatat program som innefattar allt från nyheter till ökad kunskap i WinLas system samt retorikens betydelse vid en förändring.

Detta får du:

 • Nyheter i WinLas system som exempelvis inläsningar av legitimationer från socialstyrelsen och nyheter inom arbetsrätten.
 • Tips och trix för en effektivare hantering av WinLas lösningar.
 • Advantum Kompetens föreläser om retorik i förändring - hur möter en förändringsprocess minsta möjliga motstånd?
 • Inspirerande föreläsare.
 • Möjlighet att nätverka med kollegor från andra verksamheter.

Vad? WinLas Kunddag är ett evenemang för dig som arbetar med WinLas lösningar för personaladministration. Dagen är utformad med innehåll som ska stärka och utveckla dig i din yrkesroll.

När? 24 mars 2020

Var? Waterfront Congress Center, Stockholm, https://stockholmwaterfront.com/

För vem? Kunder till WinLas (Dagen är riktad till dig som arbetar med LAS och anställningsavtal, ledarskap, kompetens och legitimationer eller bemanning.)

Stockholm Waterfront Congress

Stockholm Waterfront Congress Centre är en mångsidig arena med en flexibilitet som är svår att slå. Med en perfekt yta för konferenser och möten hjälper de till att göra eventet till en exceptionell upplevelse.

I anslutning till Stockholm Waterfront Congress Centre ligger Radisson Blu Waterfront Hotel. Ett hotell med moderna rum utrustade med minibar, platt-TV, värdeskåp, vattenkokare och te/kaffe och kostnadsfritt WiFi. På hotellet finns ett gym med toppmodern utrustning som är öppet dygnet runt.

Direkt access mellan kongresscentret och hotellet gör det bekvämt för deltagare att röra sig fritt.

Stockholm Waterfront Congress

Stockholm Waterfront Congress Centre är en mångsidig arena med en flexibilitet som är svår att slå. Planerar du ett mindre möte, konferens, stora evenemang eller kongresser kan vi skapa den perfekta ytan eller en kombination av ytor med flyttbara väggar.

Stockholm Waterfront Congress Centre omfattar en yta på 14 000 m² för konferens och utställningar. Du hittar en hörsal för upp till 3 000 personer och en rad mindre konferensrum för de mindre mötena. Oavsett vad du planerar för event, låt oss hjälpa dig att göra det till en exceptionell upplevelse.

Program

Observera att programmet är preliminärt och kan komma att ändras.

24 mars

Tid Programpunkt

8:30 - 9:00

Mingel med frukostmacka/kaffe

9:00 - 10:30

Introduktion

Cecilia och Martin presenterar WinLas system och digitala flöden i korta drag. Bland annat ges tips kring hur anställningsavtal skrivs i WinLas och hur kompetensmodulen kopplar till legitimationer och kurs.

Du får även ta del av nyheter i WinLas system som bland annat inläsning av legitimationer från socialstyrelsen och nyheter inom arbetsrätt.

10:30 - 11:00

Fika & pausaktiviteter

Under fikat står WinLas medarbetare redo för att svara på era frågor.

Ta även chansen att prova på ett personligt, interaktivt medarbetarsamtal - där vi visar hur du kan arbeta med medarbetar- och lönesamtal i din organisation.

11:00 - 11:45

Workshops pass A

Välj en utav följande workshops:

 1. A1: WinLas Kompetens - Från individuella kompetensrosor till strategisk kompetenskartläggning

  Jonas och Martin tar med er på en resa i kompetensens förlovade land; från skapandet av kompetens till återspegling av medarbetares kompetensprofiler och uppföljning av GAP-analyser i hela organisationen. (Samma som B1)

 2. A2: WinLas Bokning & Schema - när den ordinarie personalen inte räcker till

  Mattias visar hur du kan planera schema utifrån verksamhetens behov och medarbetarnas önskemål i riktning mot heltidsresan. Du får även kunskap i hur du kan hantera korttidsvikarier för att få rätt person med rätt kompetens på rätt plats i rätt tid.

 3. A3: WinLas Webb - Öka möjligheten för cheferna att ta ansvar för LAS-frågorna

  WinLas Webb ska vara en naturlig del i chefens dagliga arbete, därav står funktionalitet och användarvänlighet i centrum. Linn och Ann visar hur ni kan ge era chefer kontroll över LAS-frågorna, där allt finns samlat på ett ställe. Hur kan ni underlätta era chefers vardag? Kom så visar vi hur!

11:45 - 12:45

Lunch

12:45 - 13:30

Workshops pass B

Välj en utav följande workshops:

 1. B1: WinLas Kompetens - Från individuella kompetensrosor till strategisk kompetenskartläggning

  Jonas och Martin tar med er på en resa i kompetensens förlovade land; från skapandet av kompetens till återspegling av medarbetares kompetensprofiler och uppföljning av GAP-analyser i hela organisationen. (Samma som A1)

 2. B2: Medarbetarsamtal - Hur gör du och hur följs det upp?

  WinLas Personalanteckningar för ökat engagemang och minskad administration. Emma tar dig med på ett medarbetarsamtal i digitaliseringens tecken. Upplev flexibiliteten i WinLas Personalanteckningar i ett interaktivt seminarium där du får vara en del av medarbetarsamtalet. (Samma som C3)

 3. B3: WinLas Grund - Den stora motorn

  För att lita på LAS-rapporterna krävs rätt registrering i lön. Ann och Cecilia visar hur styrningar, inställningar och händelser påverkar kvalitén. De delar även med sig av nyheter och tips som kan vara till stor nytta i ditt dagliga arbete med WinLas Grund. Detta seminarium är riktat till alla som arbetar med WinLas Grund.

13:30 - 13:45

Bensträckare

13:45 - 14:30

Workshops pass C

Välj en utav följande workshops:

 1. C1: Kurs - hjälpmedlet som får er att färdas från idé till verklig kompetens

  Jonas och Erik tar med er på en resa som börjar vid ett identifierat behov och slutar med en faktisk kompetens efter avslutad kurs. Upplev hur WinLas Kurs underlättar både administration och registrering för deltagare, chefer, kursledare och administratörer.

 2. C2: Anställningsavtal - standardisera, förenkla och skriv korrekta avtal

  Kom och upplev enkelheten och flexibiliteten i WinLas Anställningsavtal med Linn och Cecilia. De visar hur din organisation kan dra nytta av att digitalisera er anställningsprocess. Följ med på en resa från anställningens början till dess slut, där de även öppnar dörren mot framtidens teknik.

 3. C3: Medarbetarsamtal - Hur gör du och hur följs det upp?

  WinLas Personalanteckningar för ökat engagemang och minskad administration. Emma tar dig med på ett medarbetarsamtal i digitaliseringens tecken. Upplev flexibiliteten i WinLas Personalanteckningar i ett interaktivt seminarium där du får vara en del av medarbetarsamtalet. (Samma som B2)

14:30 - 15:00

Fika & pausaktiviteter

Under fikat står WinLas medarbetare redo för att svara på era frågor.

Ta även chansen att prova på ett personligt, interaktivt medarbetarsamtal - där vi visar hur du kan arbeta med medarbetar- och lönesamtal i din organisation.

15:00 - 16:00

Retorik i förändring

Kommunikation är alltid viktigt. Men i förändring är både vad du säger, när du säger det och på vilket sätt ännu viktigare. Advantum Kompetens går igenom utmaningar och nycklar i förändringsarbetet och ger tips om både retoriska och psykologiska delar som behöver vara på plats för att en förändringsprocess ska möta minsta möjliga motstånd.

Efter seminariet får du även en dokumentation med tips att ta med hem till ditt eget förändringsarbete.

16:00 - 16:30

Avslutning

Martin och Cecilia visar hur dagens digitala flöden ser ut för dig som deltagare på Kunddagen.

Vinnare i dagens tävlingar kommer slutligen presenteras innan vi öppnar upp för frågestund.

16:30 - 17:30

Frågestund

Ta tillfället i akt att prata med oss och varandra! WinLas medarbetare och Advantum Kompetens finns på plats för att besvara frågor.

Ta även chansen att prova på ett personligt, interaktivt medarbetarsamtal - där vi visar hur du kan arbeta med medarbetar- och lönesamtal i din organisation.

Medverkande

Advantum Kompetens

Advantum Kompetens har i över 15 års tid utbildat chefer och medarbetare i näringslivet med fokus på kommunikation i olika roller. Ett specialistområde har även varit att stärka HRs roller och arbetssätt för att säkerställa effekt och effektivitet i kompetensförsörjning och kompetensutveckling. I år finns även ett nytt affärsområde med fokus på Arbetsrätt, HR och Arbetsmiljöutbildningar. Sen fem år tillbaka finns även dotterbolaget Kompetens Express för digitala utbildningar.

Med representation i Stockholm, Göteborg och Malmö genomför vi så väl öppna utbildningar som skräddarsydda program över hela landet. Under hösten är även Advantum Förlag startat som ger ut chefslitteratur i viktiga ämnen - nu senast boken Chefens 42 samtal.

WinLas medarbetare

WinLas är det lilla företaget med det stora hjärtat som uppstått ur myllan på Falbygden. Familjeföretaget grundades av Bo Johansson 1987, som då parallellt med sin lärartjänst fick förfrågan om att utveckla ett system för hantering av "den besvärliga LAS:en". De senaste åren har produktportföljen breddats för att erbjuda lösningar för att förenkla flertalet angränsande uppgifter för HR och bemanning: anställningsavtal, kompetenshantering med ett integrerat Kurs-verktyg och automatiska kompetensimporter, personalanteckningar, samt bemanning- och schemaläggning av korttidspersonal.

WinLas erfarenhet kommer från ett nära samarbete med över 220 kommunkunder och ytterligare 100 organisationer (från landsting till privata vårdbolag) och drivkraften i utvecklingen ligger i att utveckla för kundens nuvarande och kommande behov. Under WinLas kunddagar får du som kund chansen att träffa både utvecklare, supportkonsulter och projektledare från WinLas och delta i intressanta seminarier och föreläsningar om WinLas lösningar.

Du kommer få möjlighet att träffa på i stort sett hela vår styrka under dagen. Föreläsare från WinLas är följande:
 • Victoria Ronge
 • Mattias Nielsen
 • Cecilia Mikaelsson
 • Martin Nyman
 • Linn Wernald
 • Erik Johansson
 • Ann Kronberg
 • Emma Tell
 • Jonas Isacsson

Kostnad

3 200 kr/person - lunch ingår

Boende

Behöver du boende i samband med eventet?

Waterfront Hotel i Stockholm erbjuder rabatterat pris på boende i samband med Kunddagen, i mån av plats. För att nyttja detta erbjudande boka ditt rum via följande länk: https://radissonhotels.com

Frågor

Har du några frågor kan du höra av dig till Karin Sundberg på utbildning@winlas.se eller 0515 - 20 17 40

Snabbinformation

Kursdatum: 2020-03-24

Sista anmälningsdag: 2020-03-13

Plats: Stockholm Waterfront Congress, Nils Ericsons Plan 4, 111 64 Stockholm

Anmälan

Anmälan är öppen fram till 2020-03-13