WinLas-versioner och releaseinformation har flyttats till våra Kundsidor. Klicka här.

Falköpings nior räknar anställningstid

Falköpings nior räknar anställningstid WinLas
Victoria Ronge

Victoria Ronge

Victoria skriver om allt från historia till framtidsvisioner & aktuella nyheter om vad som händer på WinLas.

Vad är det för mening att lära sig matematik?

Denna fråga födde projektet SmartMatte som nu kommit till Falköping. Projektet syftar till att låta elever praktiskt komma i kontakt med ämnet matematik i samråd med näringslivet. WinLas var självklart snabba på att haka på projektet, och undertecknad hade äran att komma ut och träffa över hundra nior som fick testa på att räkna anställningstid.

Gällande frågan ovan blev svaret att matematik är en nyckelkomponent för att skapa ett system som WinLas. Förståelse krävs för att göra korrekta beräkningar och dra rimliga slutsatser, dessutom är det en viktig del för våra utvecklare i deras arbete i koden. Eleverna
kom dessutom hem med nya funderingar kring LAS och kompetens.

Om du vågar dig på finns en av uppgifterna nedan. Skulle du behöva assistans eller facit finns självklart vår support redo.

Lös uppgiften du med

Erik och Victoria är två av dem som jobbar på WinLas. Erik är konsult och arbetar direkt mot kunder. Det innebär att han möter kund i hela processen; från att någon visar intresse för WinLas produkter till att systemen ska installeras och kund ska utbildas. Han får också ta emot en hel del support från befintliga kunder.

18/4–2018 får Erik in en fråga om en anställd har rätt till en tillsvidaretjänst. Till sin hjälp får han en tabell med tillfällen då arbetstagaren arbetat. Hjälp Erik att dels svara men även motivera varför eller varför inte arbetstagaren har rätt till en tillsvidaretjänst.

Tips! Lagen om anställningsskydd bland annat att ett vikariat (VIK) övergår till en tillsvidaretjänst om arbetstagaren vikarierat i mer än två år de senaste fem åren hos arbetsgivaren.

Från och medTill och medTjänstTyp
1/3–20125/3–2013VårdbiträdeVIK
1/5–201531/12–2015VårdbiträdeVIK
3/3–201615/10–2016VårdbiträdeVIK
20/4–201710/3–2018VårdbiträdeVIK
15/3–201818/4–2018VårdbiträdeVIK