Återgå till bloggindex

Välkommen till seminarium om de nya LAS-reglerna

Skrivet av Victoria Ronge den 07/04/2021, kl 10:13

Inte har det skett en sådan förändring i arbetsrätten sedan Lagen om anställningsskydd kom till år 1974. I oktober 2021 ändras LAS-reglerna drastiskt för kommuner och regioner. AB 20 och AB 17 kommer att behöva hanteras parallellt. Det innebär att en del av personalen kommer att bli konverterade dag 549 och andra dag 731.

Under seminariet kommer vi att besvara följande frågeställningar:  • Hur ser uppdelningen ut och hur hanteras anställda som pendlar mellan olika AB på bästa sätt? Vilka övergångsregler bör beaktas?


  • Hur hanteras den nya anställningsformen Praktikanställning i WinLas och vad händer om den efterföljs av VIK eller AVA ? Vad är SKR:s rekommendation?Förutom förändringarna i AB väntas stora förändringar när den nya lagen träder i kraft 2022-07-01. Därför kommer vi också lyfta vad som väntas ändras i lagen samt diskutera hur ni på bästa sätt ska hantera dessa förändringar och vilka saker som ni behöver förbereda.Vår arbetsrättsjurist Eric Hietala svarar på era frågor.Medverkande på seminariet gör Eric Hietala, arbetsrättsjurist, och Cecilia Mikaelsson, konsultchef på WinLas. De kommer att visa hur de nya LAS-reglerna hanteras i WinLas kommande version och diskutera vad en ny lag kommer att innebära för er. Vad säger departementsskrivelsen som ligger till grund för den nya lagstiftningen och vad betyder den – i praktiken?Välkommen med din anmälan i vår kursportal. Seminariet kommer att vara digitalt och riktar sig till alla som vill veta mer om hur ni som organisation bäst ska förhålla er till förändringarna i LAS.Till utbildningssidan

Om skribenten

Victoria skriver om allt från historia till framtidsvisioner & aktuella nyheter om vad som händer på WinLas.

Läs fler artiklar skrivna av Victoria Ronge

Kategorier

Detta inlägg är kategoriserat under följande kategorier: Nyheter